Spring naar content
image 2 (4)

Massage bij kanker

Met liefdevolle aandacht (aan)geraakt worden.

IMG_5355 (2)

In zo’n heftige periode is het heel fijn om even stil te staan en te voelen hoe het nu met je is. Een massage kan op zo’n moment een welkome ontspanning zijn. Juist omdat je lichaam al zo hard aan het werk is om weer beter te worden. Wanneer je wordt geconfronteerd met kanker staat je wereld op zijn kop. Het voelt alsof je lichaam je even in de steek laat. Zowel lichamelijk als geestelijk volgt een zware tijd. Alles staat in het teken van medische behandelingen. Met aandacht liefdevol aangeraakt worden en nu even niet op een medische manier. Voelen dat je weer in contact komt met je lichaam en zo het vertrouwen kunt herstellen, zowel in je veranderde lichaam als in je veranderde leven. Het maakt niet uit op welk moment je in de behandelfase zit. Je kunt op ieder gewenst moment een massage krijgen, ook al onderga je nu een chemokuur of bestralingen. Een massage ondersteunt het herstel; en symptomen als pijn, spanning, vermoeidheid en slapeloosheid kunnen verminderen.

Praktisch

Voorafgaand aan de massage zal ik een vragenlijst met je doornemen zodat ik op basis van deze informatie de juiste massage kan geven, aangepast aan je conditie en situatie op dat moment. Het is belangrijk dat jouw lichaam niet nog verder uit balans zal raken. In principe masseer ik in mijn eigen praktijk, maar als je niet in de gelegenheid bent om naar mij te komen dan kom ik in overleg bij jou thuis of naar het ziekenhuis.

In mei 2013 heb ik de specialisatie ‘massage bij kanker’ afgerond met een certificaat. Deze training werd gegeven door Helder & Kadira in Houten.

Andere soorten massages

Diverse massagevormen

Ik maak gebruik van diverse massagevormen en technieken zoals strijkingen, knedingen, drukpunten of massage met de onderarmen. Afhankelijk van wat er tijdens de sessie nodig is.

Lees verder

Massage bij kanker

In zo’n heftige periode is het heel fijn om even stil te staan en te voelen hoe het nu met je is. Een massage kan op zo’n moment een welkome ontspanning zijn. Juist omdat je lichaam al zo hard aan het werk is om weer beter te worden.

Lees verder

Rouw & Verlies

Verlies, verdriet, rouw, afscheid. Pijnlijke onderwerpen waar we meestal niet graag bij stilstaan, maar waar we vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen. Massage kan het draaglijker voor je maken.

Lees verder

Praktische informatie

Hoe lang duurt een sessie?

Een sessie duurt ca 75 minuten, dit is inclusief voor- en nagesprek. Bij afspraken die korter dan 24 uur van tevoren worden afgezegd breng ik de helft van de kosten in rekening.

Wat is het tarief voor een sessie?

Het tarief voor een massagetherapie-sessie bedraagt € 70,00. Voor een eerste afspraak reken ik € 80,00 i.v.m. het intake-gesprek. Betaling via factuur, mobiel bankieren of contant. Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden.

Worden de kosten vergoed?

Massagetherapie komt in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraars indien je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Kijk voor de zekerheid jouw polis erop na.

Geef een afspraak met jezelf cadeau

Je kunt bij mij ook een cadeaubon voor € 60,00 kopen om iemand anders een kennismakingsmassage aan te bieden. Hierbij is geen sprake van massagetherapie.