Spring naar content
image 2

Diverse massagevormen

IMG_5350

Klassieke en energetische massage:

Klassieke massage

Met strijkingen en knedingen richt deze massage zich vooral op de spieren, gewrichten en onderhuids bindweefsel. Er wordt in de richting van het hart gemasseerd; er ontstaat een verbetering van de bloedcirculatie waardoor opgehoopte afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden opgenomen, met een spoediger herstel tot gevolg. Deze massage is heel geschikt bij spierklachten of andere klachten aan het bewegingsapparaat.  

Energetische massage

Bij deze massage-vorm wordt door middel van strijkingen in de richting van de voeten gemasseerd. Nu ligt echter de nadruk niet op de spieren, maar wel op de energiestromen in het lichaam.  Bovendien stem ik de strijkingen af op jouw ademhalingsritme om volledige ontspanning te kunnen creëeren. Deze massage is een aanrader wanneer er sprake is van stress of als je gewoon behoefte hebt aan ontspanning.

 

Bindweefsel- en polariteitsmassage:

Bindweefselmassage is een reflexzone-massage en dat wil zeggen dat er via zenuwwerking verschillende huidzones verbonden met organen, spieren en skelet. Met deze massage wordt indirect de doorbloeding maar ook het orgaan zelf gestimuleerd. De laag tussen huid en spieren wordt opgepakt en alle richtingen uit gerold. Je kunt letterlijk voelen wat er onderhuids speelt.

Polariteitsmassage

Deze massage is gericht op het bewust worden van levensenergie. Deze stroomt door ons lichaam als een onzichtbaar circulatiesysteem. Er zijn zeven hoofd-energiecentra, de chakra’s, met ieder een eigen functie binnen dit energiesysteem. Emoties kunnen ervoor zorgen dat er hierin blokkades ontstaan, waardoor je uit evenwicht kunt raken. Massage en bewustwording bevorderen de doorstroming.

Andere soorten massages

Pulsing, de kracht van zachtheid

Bij deze massage, waarbij je aangekleed op de massagetafel ligt, word je als het ware gewiegd. Het lichaam wordt in een continu ritme gebracht wat op jou is afgestemd.

Lees verder

Massage bij kanker

In zo’n heftige periode is het heel fijn om even stil te staan en te voelen hoe het nu met je is. Een massage kan op zo’n moment een welkome ontspanning zijn. Juist omdat je lichaam al zo hard aan het werk is om weer beter te worden.

Lees verder

Stoelmassage

Stoelmassage wordt toegepast op zittende cliënten, dus bijna iedereen kan overal van deze massage genieten.  De massage wordt gedurende 20 minuten gegeven over de kleding heen op het hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen.

Lees verder

Praktische informatie

Hoe lang duurt een sessie?

Een sessie duurt ca 75 minuten, dit is inclusief voor- en nagesprek. Bij afspraken die korter dan 24 uur van tevoren worden afgezegd breng ik de helft van de kosten in rekening.

Wat is het tarief voor een sessie?

Het tarief voor een massagetherapie-sessie bedraagt € 70,00. Voor een eerste afspraak reken ik € 80,00 i.v.m. het intake-gesprek. Betaling via factuur, mobiel bankieren of contant. Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden.

Worden de kosten vergoed?

Massagetherapie komt in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraars indien je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Kijk voor de zekerheid jouw polis erop na.

Geef een afspraak met jezelf cadeau

Je kunt bij mij ook een cadeaubon voor € 60,00 kopen om iemand anders een kennismakingsmassage aan te bieden. Hierbij is geen sprake van massagetherapie.