In zo’n heftige periode is het fijn om stil te staan en te voelen hoe het nu met je is. Een massage kan dan een welkome ontspanning zijn. Juist omdat je lichaam al zo hard aan het werk is om tegen deze ziekte te vechten.

Wanneer je wordt geconfronteerd met kanker staat je wereld op zijn kop. Het voelt alsof je lichaam je in de steek laat. Zowel lichamelijk als geestelijk volgt een zware tijd. Alles staat in het teken van medische behandelingen en beter worden. Met aandacht liefdevol aangeraakt worden en nu even niet op een medische manier. Voelen dat je weer in contact komt met je lichaam en zo het vertrouwen kunt herstellen, zowel in je veranderde lichaam als in je veranderde leven.

Het maakt niet uit op welk moment je in de behandelfase zit. Je kunt op ieder gewenst moment een massage krijgen, ook al onderga je nu een chemokuur of bestralingen. Een massage ondersteunt het herstel; en symptomen als pijn, spanning, vermoeidheid en slapeloosheid kunnen verminderen.

Voorafgaand aan de massage zal ik een vragenlijst met je doornemen zodat ik je op basis van deze informatie de juiste massage kan geven, aangepast aan jouw conditie en situatie op dat moment. Het is belangrijk dat je lichaam niet nog verder uit balans raakt.

In principe masseer ik in mijn eigen praktijk, maar als je niet in de gelegenheid bent om naar mij te komen dan kom ik in overleg bij jou thuis of naar het ziekenhuis.